Over Mij

Ik ben Rachid Bouazzaoui en woon in Amsterdam. Mijn interesses hebben alles te maken met actualiteit en dan met name in het, in mijn ogen, machtigste land ter wereld. De Verenigde Staten.

Waarom Amerika? Omdat alles wat er in de Verenigde Staten gebeurt, invloed heeft op ons dagelijks leven. Zo volgen we bijvoorbeeld hier in Nederland de Amerikaanse verkiezingen op de voet alsof we zelf de volgende president mogen kiezen.

Amerika is voor mij een grote inspiratie. Een land dat door middel van innovatie en het nemen van risico’s is uitgegroeid tot het meest invloedrijke land van de afgelopen 100 jaar. Het is een land dat steeds zichzelf wil bewijzen en zich niet laat tegenhouden. Ook hebben zij in de loop van de geschiedenis meerdere malen laten zien dat ze een grote uithoudingsvermogen hebben. De spoorweglijnen die ze aan het einde van de 19e eeuw hebben aangelegd, de enorme wolkenkrabbers die in het begin van de 20e eeuw werden gebouwd, de eerste mens op de maan. Allemaal voorbeelden van moed en vertrouwen.

Natuurlijk zijn er ook negatieve kanten te noemen. De verdrijving van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de Indianen. De slavernij. De Japanners die in kampen werden gezet na de aanval op Pearl Harbor in 1941. En de meest recente voorbeelden, Guantanamo Bay en Irak.

Misschien kom ik over alsof ik gebrainwasht ben, maar de fascinatie voor Amerika zat er bij mij vroeg in. Mijn droom is om daar ooit te mogen werken als verslaggever. De basis heb ik alvast gelegd, want in 2010 had ik de eer om American Politics aan de Universiteit van Californië in Los Angeles te studeren.

Deze blog ben ik begonnen na een schoolopdracht. We moesten een in blog schrijven over onderwerpen die je interessant vindt. In mijn geval was dat geen moeilijke vraag. Ik wil vooral opmerkelijke berichten brengen die het nieuws in Nederland vaak niet halen. Ondanks dat het vaak lichte nieuwsberichten zijn, kunnen ze toch invloed hebben op het groter nieuws. Zoals ik al eerder zei heeft Amerika veel invloed op Nederland en de wereld. Daarom wil ik op deze blog het nieuws brengen dat zich vandaag in Amerika afspeelt en waar we misschien morgen hier in Nederland wat van merken.

Advertenties

5 Reacties op “Over Mij

 1. De audio link bij Maarten van Rossem: “Bush heeft er een puinhoop van gemaakt” werkt niet.

  M.vr.gr.
  Fred

 2. rachidb

  Hoi Fred,

  Als je met je rechtermuisknop op de link klikt en dan op “doel opslaan als” of “save target as” klikt, kan je het meteen downloaden. Laat het me weten als het niet lukt. Succes!

 3. Barbara

  Interessante en mooie website! Ben echt onder de indruk, je had zeker hoger dan een 7,5 moeten krijgen. Succes nog met je stage en minor zie je vast nog wel op school.

  Groetjes Barbara

 4. Oussoren

  Amerika heeft nu de beste leider ter wereld dat is hun geluk,veel beter als wat we hier hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s