Basketballer LeBron James aandeelhouder Liverpool

LeBron James (Bron: WSJ)

door Rachid Bouazzaoui

Voetbal is in Amerika lang niet zo groot als hier in Europa. Je hebt wel een Amerikaanse voetbalcompetitie, maar dat stelt niet zo veel voor. Probeer maar minstens drie Amerikaanse voetbalclubs op te noemen. Dacht het niet. Basketbal daarentegen is echt volkssport nummer een. Door de miljoenen dollars van de grootste basketballer in de NBA zijn deze twee werelden dichter bij elkaar gekomen.

De bekendste basketballer op dit moment is LeBron James. Hij is voor basketbal wat Messi is voor voetbal. Een grootheid. De speler van Miami Heat is een van de best betaalde spelers in Amerika. Zijn laatste uitgave; Een aandeel in de Engelse voetbalclub Liverpool.

Volgens de Wall Street Journal is het de eerste keer dat een sporter een deel bezit van een grote club als Liverpool. Amerikaanse investeringsmaatschappij FSG kocht de Britse club afgelopen oktober voor een bedrag van 480 miljoen dollar. Nu is LeBron James mede-eigenaar. Hoeveel James heeft betaald en hoe groot zijn aandeel is, is niet bekend gemaakt. Het is maar de vraag of de sterspeler genoeg kennis heeft op voetbalgebied om Liverpool te helpen. Misschien kan Dirk Kuyt hem inwerken.

Kobe Bryant ziet de combi basketbal en voetbal niet echt zitten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s