Soldaat overlijdt na advies dieet

door Rachid Bouazzaoui

Er zijn ontelbare verschillende diëten, maar een daarvan is een 20-jarige soldaat fataal geworden. Het begon allemaal toen Glenni Wilsey uit de staat Ohio solliciteerde bij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Hij kreeg daar te horen dat hij 35 kilo moest afvallen om in aanmerking te komen voor de baan. Ze wilden hem daarbij “helpen” zegt zijn boze moeder: “De EOD vertelde mijn zoon dat hij twee trainingspakken moest dragen en daaronder nog een wetsuit. Hij moest ook uren achter elkaar rennen en dat op slechts 800 calorieën per dag.” Glenni Wilsey zakte op een dag thuis in elkaar en even later overleed hij in het ziekenhuis. Hij viel ruim 40 kilo af in slechts 3 maanden.

De moeder van Wilsey gaat zich nu hard maken voor soepelere regels bij het rekruteren binnen het leger. Ze wil voorkomen dat iemand in gevaar komt door slecht advies zoals dat aan haar zoon is gegeven.

Een legerwoordvoerder heeft laten weten de zaak te onderzoeken. “Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden tijdens de verwerking van dit verlies. We zijn ervan overtuigd dat de waarheid naar boven komt,” aldus de verklaring van het leger.

Vodpod videos no longer available.
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s