Tegenstander hoge huren betaalt zelf geen huur

door Rachid Bouazzaoui

Gouverneurskandidaat voor de staat New York Jimmy McMillan vindt de huurprijzen in de gelijknamige stad te hoog en is daarom de politieke partij ‘The Rent Is Too Damn High’ begonnen. Maar het enig partijlid betaalt zelf geen huur blijkt nu. In een interview vertelde McMillan onlangs dat hij de afgelopen 10 jaar geen huur heeft betaald. “Wij zijn net familie,” vertelde de Vietnamveteraan over zijn relatie met zijn huisbaas. “Ze willen niet dat ik de huur betaal. Ik woon in principe voor noppes.”

McMillan vertelde dat hij in 1980 in zijn éénkamerwoning in Brooklyn, New York kwam wonen. Hij werkte als postbode, maar moest vanwege zijn gezondheid daar stoppen. Daardoor liep hij huurachterstand op, maar zijn huisbazin schold die betalingsachterstand kwijt omdat zij waardering had voor het feit dat hij in Vietnam had gevochten. De gouverneurskandidaat hoefde op een gegeven moment zelfs helemaal geen huur meer te betalen. Ook toen er een nieuwe huisbaas kwam, werd die traditie voortgezet.

Nu staat Jimmy McMillan onder vuur omdat hij juist vindt dat de huurprijzen te hoog zijn. Het is onduidelijk welke huurprijs McMillan in gedachten had als hij zelf geen cent huur betaalt.

Jimmy McMillan, enig lid van de 'Rent Is Too Damn High'-partij (Bron: NY Times)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s