Marihuana niet langer strafbaar in Californië

door Rachid Bouazzaoui

Goed nieuws voor wietliefhebbers in Amerika. Gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger heeft zijn handtekening gezet onder een wet waardoor het niet meer strafbaar is om in het bezit te zijn van marihuana. Althans, niet meer dan 28 gram.

De wet gaat per 1 januari 2011 in. Vanaf dan is marihuanabezit in Californië slechts een overtreding en kun je alleen een boete krijgen van maximaal 100 dollar. Je krijgt dan ook geen strafblad. Momenteel is het bezit van wiet in de Amerikaanse staat een misdrijf en word je daarvoor gearresteerd. Schwarzenegger noemt als reden voor de ommezwaai de slechte economie. Hij vindt het zinloos om kostbare tijd van politie en justitie te verspillen aan iets wat even strafbaar is als een snelheidsovertreding.

De afgelopen 10 jaar stonden een half miljoen Californiërs voor de rechter vanwege het in bezit zijn van wiet. Nu hoeven wietliefhebbers in Californië niet helemaal naar Nederland om op hun gemak een jointje te roken.

Arnold Schwarzenegger in zijn jongere jaren met een "sigaret"

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Nieuws

2 Reacties op “Marihuana niet langer strafbaar in Californië

  1. Pingback: Anoniem

  2. Sofie

    eindelijk enen da t inziet. Een joint is niet zo erg gelijk da iedereen zegt. minder erg dan een pint. hoho
    maar als ge gerookt ebt en ze pakken u, ben je heel u leven uw rijbewijs kwijt, terwijl zatte mensen, 2weken rijverbod krijgen? Ah nee ma alcohol is legaal da is geen drugs. Hallo, wordt keer wakker (alcohol=harddrugs/marihuana= softdrugs.)
    en de politie zou zich inderdaad een keer bezig moeten houden met boeven te vangen. Geen jongeren die op de hoek van een straat een jointje roken.Controle op mensen hun leven hebben pakt niet bij iedereen, neem dat van mij aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s