Oranje boven in LA

Als het Nederlands elftal speelt, moet ik het koste wat het kost zien. Dus ook aan de andere kant van de wereld. Hier in UCLA leeft het WK niet echt. Je ziet wat studenten met een Mexicaans shirt, maar dat is het dan ook. Omdat hier heel veel internationale studenten komen die het WK willen volgen, heeft UCLA in de foodcourt voetbal op staan. Hier komen dan tientallen studenten op af, maar het is niet zo dat de hele eetzaal dan afgeladen is. Zelfs toen Amerika speelde niet.

Mohammed en ik gingen afgelopen donderdag om half 12 ’s ochtends (plaatselijke tijd) naar de foodcourt om Oranje te supporten. Daar aangekomen bleek dat Japan – Denemarken werd vertoond in plaats van Oranje. Hier zitten veel meer studenten uit Japan dan uit Nederland en zoals ik bij American Politics had geleerd: ‘The majority wins’. Wij als gekken terug gelopen/terug gerend naar ons appartement om daar in de ‘television room’ te kijken, wat toch zo een 20 minuten lopen is. Eenmaal aangekomen waren ze al tien minuten begonnen, maar gelukkig stond het nog 0-0. De Nederlandse student Frederik, die ook in ons appartement verblijft, keek ook mee naar de wedstrijd.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ondanks dat Nederland al door was, was het toch een spannende en mooie pot en hebben we alledrie genoten. Toch is zo’n wedstrijd niet hetzelfde wanneer het vertrouwde NOS-logo linksboven in het scherm prijkt met een Nederlandse commentator. Dat is toch leuker dan met een Engels commentaar. Dan loop je weer naar buiten in de zon en ben je weer supertrots en blij dat je hier zit. Daar geef ik wel een paar wedstrijden voor op. Moet Oranje geen wereldkampioen worden. 🙂

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder UCLA Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s