Amateurbeelden opgedoken van ramp met Space Shuttle

door Rachid Bouazzaoui

Er zijn niet eerder vertoonde beelden opgedoken van de ramp met de space Shuttle Challenger in 1986. Jack Moss filmde het incident met zijn nieuwe videocamera die in die tijd erg zeldzaam waren.

Beeld van de explosie van Space Shuttle Challenger (Bron: MSNBC)

Moss legde het moment vast dat de Space Shuttle explodeerde en daardoor 7 astronauten omkwamen. Daarna stopte hij de videoband in de kelder bij alle andere videobanden.

Hoofd van NASA’s archief Marc Wessels is blij met de vondst. “Het is een unieke vignet van een historisch moment. We hebben eerder beelden gezien vanuit Cape Canaveral, maar nooit zoiets als dit. Dit is zeer opmerkelijk.”, aldus Wessels.

Het bestaan van de tape kwam aan het licht nadat Jack Moss aan Marc Wessels vertelde dat hij het ongeluk met zijn eigen ogen gezien had. Jack voegde daaraan toe dat hij zelfs nog beelden had. Inmiddels is Jack Moss overleden en de tape kwam in het bezit van Wessels. “Ik moest door al die oude Betmaxbanden spitten. Na uren kijken naar sitcoms en spelprogramma’s uit de jaren ’80, vond ik eindelijk het materiaal en mijn reactie was dat iedereen dit moest zien.”

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Opmerkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s