Piloot in spé steelt vliegtuig en zorgt voor paniek

door Rachid Bouazzaoui

Gestolen vliegtuig
Een Canadese student piloot werd ruim 6 uur achtervolgd door de Amerikaanse luchtmacht nadat hij er met een vliegtuig vandoor was gegaan. Adam Dylan Leon (31) nam vlieglessen in Canada en kon zo ongestoord een lestoestel stelen. Nadat er alarm was geslagen over een gestolen vliegtuig en hij boven de Amerikaanse staat Minnesota vloog, gingen twee F-16 straaljagers de lucht in om de Cessna 172 te onderscheppen. Er werd eerst uitgegaan van een terreurdreiging. Daardoor werd zelfs enige tijd het ‘State Capitol’ gebouw ontruimd.

De Cessna dat gestolen werd (Bron: AP)

De Cessna dat gestolen werd (Bron: AP)

Onderschept door luchtmacht
De F16s cirkelden om hem heen en eisten radiocontact, maar de in Turkije geboren Leon maakte alleen oogcontact en weigerde gehoor te geven aan de oproep. Nadat Yavuz Burke, zoals Adam Dylan Leon bij geboorte heet, na ruim 1000 kilometer bleef doorvliegen, raakte de brandstof op en moest Yavuz Burke een noodlanding maken. Hij landde op een landweggetje en liep 5 kilometer naar het naast gelegen dorp Ellsinore in Missouri. Daar liep hij een winkel binnen en ging hij naar de wc en kocht met het wisselgeld dat hij had een Gatorade. “Hij had geen genoeg geld voor een Beef Jerky.”, aldus de eigenaresse van Simmons Grocery & Hardware. Hij ging zitten op een bankje en wachtte tot de politie kwam.

Adam Dylan Leon (Bron: Butler County (Mo.) Sheriff’s Dept)

Adam Dylan Leon (Bron: Butler County (Mo.) Sheriff’s Dept)

Zelfmoord
Nadat Adam Dylan Leon een half uur later gearresteerd werd, bekende de man dat hij door de luchtmacht neergeschoten wilde worden om zo zelfmoord te plegen.  De reden is niet bekend.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s