Gezin koopt huis t.w.v. $ 1.25 miljoen voor $100

door Rachid Bouazzaoui

Loterij
Het is al een tijdje bekend dat het slecht gaat met de huizenmarkt in Amerika. Veel huizen zijn onverkoopbaar en staan bijna weg te rotten. Daarom bedacht makelaar Tom Walters een slimme manier om toch van zijn huis af te komen dat te koop stond voor $1.250.000. Hij organiseerde een loterij waarbij mensen loten konden kopen voor $50 per stuk. Hij hoopte door de verkoop uiteindelijk winst te maken. Omdat volgens de wetgeving in de staat Maryland een deel van de opbrengst van een loterij altijd naar een goed doel moet gaan, heeft Walters gekozen voor een liefdadigheidsinstelling dat probleemjeugd helpt. Deze instelling zou 10 procent krijgen als de limiet werd bereikt van 31.500 loten.

Home Town Annapolis)

Tom Walters tijdens de trekking (Bron: Home Town Annapolis)

Winnares
Karen McHale kocht vorige maand twee loten. Tot haar schrik won ze het droomhuis. De vrouw uit Idaho Springs wilde naar eigen zeggen alleen meespelen voor het goede doel, maar had nooit gedacht dat ze het huis zou winnen. “Wat moet ik met het huis doen?”, aldus McHale.

Verlies
Helaas voor makelaar Tom Walters verkocht hij “slechts” 24.000 loten á $50 in plaats van de beoogde 31.500 kaarten. Daarmee moest hij het huis met verlies van de hand doen. Ook voor de liefdadigheidsinstelling is het slecht nieuws. Zij hebben net niet het limiet gehaald en krijgen daarmee officieel geen geld. Wel heeft de makelaar toegezegd alsnog een geld bedrag over te maken aan de organisatie.

Te Koop
De nieuwe eigenaresse van het huis houdt de woning niet en zet het alsnog te koop. Wel moet ze $ 300.000 belasting betalen over het huis.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Opmerkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s