Kaarten inauguratie Obama ruim $20.000,-

door Rachid Bouazzaoui

Obama is hot en sinds hij de verkiezingen heeft gewonnen, lijkt de populariteit met de dag te stijgen. Programma’s als “De Wereld Draait Door” kunnen niet ophouden met praten over de toekomstige president en zowel online als offline kunnen de boekenwinkels de vraag naar boeken over Obama niet aan. Het lijkt erop dat Nederland in de grip is van een “Obama-hype”.

In Amerika gaat het een stuk verder. Een tickethandelaar vraagt voor een kaartje voor de inauguratie op 20 januari maar liefst $20.095,-!!!

http://inaugural.senate.gov/)

Advertentie voor de gratis tickets inauguratie (Bron: http://inaugural.senate.gov/)

Congres- en senaatsleden kunnen deze kaarten voor deze bijzondere gebeurtenis gratis uitdelen, maar omdat de vraag naar kaartjes zo groot is, verhandelen sommigen ze voor veel geld.

Organisatoren van de inauguratie vinden dat dit soort praktijken de betekenis van deze gebeurtenis verzieken. “We vinden het te gek voor woorden dat de kaarten worden verhandeld. We begrijpen dat er verkopers zijn die hier een slaatje uit willen slaan, maar de mensen die zo een kaartje willen, moeten wel oppassen dat ze niet worden belazerd” waarschuwt Howard Gantman, directeur van het comité voor de inauguratie.

De waarschuwing is wel terecht, omdat de 250.000 kaarten pas een week van tevoren worden uitgedeeld door de organisatie. Hierdoor bestaat er een kans dat sommigen geen kaartje krijgen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Amerikaanse Verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s