Wall Street ligt op sterven na afwijzing reddingsplan

door Rachid Bouazzaoui

Nu is het hek echt van de dam. De hele wereld is in crisis en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort over is. Nadat vandaag de AEX op het laagste niveau sinds 1987 is gesloten, is er nu ook een record gevestigd op Wall Street. De Dow Jones is namelijk met maar liefst 778 punten gedaald. Niet eerder in de geschiedenis is de Dow met zoveel aantal punten gedaald. Zelfs niet na de aanslagen van 11 september. De Amerikaanse aandelenindex is in totaal 7% gedaald en staat nu op 10365.45. Dat is omgerekend $1.2 triljoen verlies in marktwaarde. Voor de mensen die het niet weten: dat zijn maar liefst 12 nullen!!!!

ABC.com)

Beurshandelaar is in ongeloof (bron: ABC.com)

De reden voor deze astronomische daling, is het nieuws dat het reddingsplan voor de Amerikaanse economie is verworpen door het Huis van Afgevaardigden met 226 stemmen tegen en 207 stemmen voor. Vooral de Republikeinen waren tegen het plan. Dit is in lijn met McCain die eerder had voorspeld dat het reddingsplan er niet door zou komen. President Bush gaat nu in beraad met een aantal adviseurs om alsnog tot een oplossing te komen.

Het is nu onduidelijk wat er moet gebeuren om deze chaos op de financiële markten te beëindigen. Er was hoop dat er een reddingsplan zou komen die de economie naar rustig vaarwater zou voeren, maar door de afwijzing van het plan is de economie juist in een waterval terechtgekomen. Het is nu vooral afwachten wanneer er wel een plan komt die het tij moet keren. Er is vrees dat dat nog wel even gaat duren.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s