McCain zet campagne tijdelijk stil

door Rachid Bouazzaoui

De kredietcrisis zet heel Amerika aan het denken. Presidentskandidaat McCain zet daarom voorlopig zijn campagne stil. De Republikein doet dit, omdat hij zich volledig wil focussen op de kredietcrisis die Amerika al weken in zijn grip heeft. Dit gaat hij naar eigen zeggen in Washington doen. Daar zal hij blijven tot er een reddingsplan is voor de financiële malaise in zijn land.

CNN)

John McCain gaat de komende tijd brainstormen (Bron: CNN)

Verder vertelde McCain in de persconferentie dat hij om de tafel wil zitten met president Bush en rivaal Obama om de problemen te bespreken. Ook benadrukte hij dat als de politiek niets doet, het krediet zal opdrogen, mensen geen huis meer kunnen kopen, het spaargeld van mensen in gevaar komt en bedrijven geen geld meer zullen hebben. De Republikein denkt ook dat het $ 700 miljard kostende reddingsplan dat er nu ligt, nooit wordt goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

Door de beslissing van McCain is er een grote kans dat het aankomende debat tussen de twee presidentskandidaten niet door gaat. Deze zou aanstaande vrijdag plaats vinden. Barack Obama heeft nog niet gereageerd op de beslissing van McCain.

[Update]: Obama verwerpt het idee om het debat vaan aankomende vrijdag te annuleren. Hij zegt dat het belangerijk is dat het Amerikaanse volk weet wat zij van plan zijn de komende tijd en wat zij aan de economische crisis gaan doen.

Wel vindt de Democraat het een goed idee om samen met Bush om de tafel te zitten en tot een oplossing te komen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Amerikaanse Verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s