Ike is al weg, maar de problemen nog niet

door Rachid Bouazzaoui

Veel van de getroffen inwoners van de staat Texas kunnen inmiddels terug naar hun huizen, maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost. Nu blijkt dat veel huizen geen electra en water hebben. Ook is voedsel schaars. Winkels kunnen niet bevoorraad worden, omdat belangrijke snelwegen door stormschade slecht bereikbaar zijn. Daardoor zitten veel benzinestations in de regio zonder brandstof.

Een ander probleem die is ontstaan door orkaan Ike is dat olieraffinaderijen in de regio zwaar beschadigd zijn. Hierdoor waren zij genoodzaakt om de oliepijpleidingen dicht te draaien waarna de brandstofprijzen direct omhoog gingen.

De 30.000 mensen die niet terug kunnen naar hun woningen verblijven nog steeds in speciaal opgezette noodaccomodaties. Vooral mensen die op het eiland Galvestone wonen kunnen voorlopig niet in hun eigen bed slapen. De schade daar is aanzienlijk. Alleen een paar gebouwen staan er nog.

Het officiële dodental in de Amerikaanse staat is nu 40. President Bush spreekt van een nationale ramp en zal vandaag en morgen de getroffen gebieden bezoeken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s