Orkaan Ike raast over Texas

door Rachid Bouazzaoui

Orkaan Ike
Orkaan Ike is afgelopen zaterdag neergestreken op de miljoenenstad Houston. Hierdoor zitten momenteel 4 miljoen mensen zonder stroom en zijn veel gebouwen beschadigd door de harde wind.

De stad Galveston voor de kust van Texas is het zwaarst getroffen, omdat hier Ike als eerst aan land kwam. Het eiland is onder water gelopen waardoor reddingswerkers het getroffen gebied niet kunnen bereiken.

Evacuatie
Om doden te voorkomen zijn een miljoen mensen geëvacueerd van lager, naar hoger gelegen gebieden in Texas. Daar worden zij opgevangen en zullen zij de komende dagen verblijven tot de storm voorbij is. Inwoners van Houston werden verzocht om juist thuis te blijven om geen verkeerschaos te creëeren. Toen orkaan Rita in 2005 op Houston afkwam, ontstond er chaos op de snelwegen waarbij meer dan 100 mensen omkwamen. Door de orkaan zelf vielen er ‘maar’ 9 doden.

Noodtoestand
President Bush heeft in Texas de noodtoestand uitgeroepen. Daardoor krijgt de staat finaciele steun van de overheid. Bush benadrukte in een televisietoespraak dat er geleerd is van orkaan Katrina in 2005 en de fouten die er toen zijn gemaakt.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s