Bloggen over Amerika

door Rachid Bouazzaoui

Bloggen
Wie een beetje met de tijd mee wil gaan heeft op z’n minst een blog wordt er door velen gezegd. Hier wordt blijkbaar veel gehoor aan gegeven, want inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen mensen die een eigen blog hebben. Over elk onderwerp is wel een weblog te vinden. Ook een blog over mijn onderwerp. Amerika.

Amerika.blog.nl
Amerika.blog.nl is zo een blog en op deze site kun je het laatste nieuws vinden over Amerika en dan met name politiek en de Amerikaanse verkiezingen.
Amerika.blog.nl is onderdeel van www.blog.nl die meerdere blogs huisvest met verschillende onderwerpen zoals een blog over hip hop, beauty, relaties en nog veel meer.
Elke site heeft zijn eigen ‘beheerder’. De beheerder van amerika.blog.nl is Raymond Mens.

Nieuwsberichten
Amerika.blog.nl is een weblog die bijna dagelijks wordt aangevuld met nieuws. Dat is wat deze site zo aantrekkelijk maakt. Al het belangrijke nieuws vanuit Amerika, staat op deze website, maar dan bijna alleen over de Amerikaanse verkiezingen. Dat vind ik een groot nadeel, omdat je bijna niets leest over bijvoorbeeld wetten die zijn aangenomen in het Amerikaanse parlement of bepaalde zaken die het nieuws in Amerika domineren en relevant kunnen zijn voor Nederland. Een ander nadeel van de site is dat de onderwerpen gekopieerd lijken te zijn van andere nieuwsberichten. Je ziet nauwelijks berichten die de Nederlandse pers niet heeft behandeld in de kranten, het internet of op televisie. Ook kan ik geen originele invalshoek bespeuren in de berichten. Raymond Mens geeft wel in veel van zijn berichten zijn persoonlijke mening wat het toch bericht een tikkeltje origineler maakt.

Pluspunten
Wat wel een goede aanvulling is op de site is de wekelijkse poll over een onderwerp dat het afgelopen week in het nieuws is geweest. Hiermee bied je iets interactief aan de bezoeker. Als het technisch kan wil ik dit zeker ook op mijn site toevoegen.

Mijn blog
Voor mijn blog wil ik vooral origineel zijn qua berichten en invalshoeken. Hiervoor ga ik de Amerikaanse websites bezoeken van onder andere de grote kranten en nieuwszenders om te kijken wat er zo al gaande is in de Verenigde Staten. Hierbij bedenk ik dan een originele invalshoek die relevant is voor Nederland.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Analyse, Schoolopdrachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s